Over Boerenkaas
Boerenkaas is:
- van verse rauwe melk, zonder verdere bewerking.
- van de eigen koeien, verwerkt tot kaas op de zelfde boerderij.
- Zonder toegevoegde geur, smaak en kleur stoffen.
- heeft een veel lager zout gehalte dan fabriekskaas.
- rijk aan calcium en eiwitten en bevat het de vitamines A, B2, B12 en D
- traditioneel en op ambachtelijke wijze gemaakt op de boerderij.
- beschermd door de EU als gegarandeerde traditionele specialiteit
Karnemelk wordt op ambachtelijke wijze gekarnd en staat 1.5 dag aan te zuren (zie foto`s)
Yoghurt is van melk en zuursel
Kwark is van melk, zuursel en stremsel. Wordt nog traditioneel in zakken gedaan. (zie foto) De helft van het vocht gaat hierdoor nog uit de kwark, zo heeft de kwark bijna het dubbele aan vet en eiwitten dan yoghurt.
Echte Boerderijzuivel is herkenbaar aan het keurmerk van echte boerderijzuivel
Wordt ook van de verse melk van de eigen koeien en op de zelfde boerderij gemaakt.
Boerenkaas
Boerenzuivel
Boerenijs
Bakproducten
Streekproducten